Historia

”Alkoholittomista viineistä” aitoihin, terveellisiin hedelmämehuihin. Unkelin kaupungissa sijaitsevalla Haus Rabenhorstilla on yli 200 vuoden vaiherikas historia.


1805
Vuonna 1805 Haus Rabenhorstin peruskivi muurattiin kauppias Heinrich Lauffsin (1761 - 1837) toimesta. Samana vuonna hän perusti viininjalostamon Oberwinteriin, vain muutaman kilometrin päähän yrityksen nykyisestä kotipaikasta.

1885
80 vuotta myöhemmin hänen lapsenlapsensa, Oskar Lauffs siirsi yrityksen sen nykyiseen olinpaikkaan Unkeliin. Yrityksen huvila oli jo silloin Haus Rabenhorstin ominaispiirre, kuten nykypäivänäkin.

1898
Hänen poikansa Alexander Lauffs (1865 - 19519) ottaa käyttöön Louis Pasteurin keksimän pastörointimenetelmän, ja aloittaa ”alkoholittomien viinien” tuotannon. ”Punainen Rabenhorstilainen” syntyy, ja siitä tulee Rabenhorstin tunnetuin tuote, joka on ensimmäinen askel matkalla terveellisten mehutuotteiden valmistajaksi.

1920
Hänen poikansa Günther Lauffs (1901 - 1990) ja Walther Lauffs (1903 - 1981) aloittavat uransa yrityksessä. He ajavat terveellistä, luonnollista ruokavaliota yhdessä ”terveysvallankumous”-liikkeen kanssa. Heidän johdossaan Rabenhorstin nimestä tulee yhtä kuin terveelliset hedelmämehut, ja valikoimaa laajennetaan tuotteilla, jotka ovat tunnettuja ja rakastettuja vielä tänäkin päivänä.

1969
Jo vuonna 1969 Rabenhorstilla otetaan käyttöön valvottu, orgaaninen sopimusviljely. Ensimmäiset tutkimussopimukset aloitetaan Kasselin yliopiston Orgaanisen maanviljelystieteen laitoksella. Tämä on vuosia kestävän yhteistyöprosessin alku. Tämä on myös uraauurtava askel hallitun, orgaanisen viljelyn kehittämisessä.

1970-luku
Rabenhorstin terveellisiä hedelmämehuja mainostetaan myös televisiossa jo hyvin varhain. Nykypäivänä vanhoissa tv-mainoksissa on entisaikojen viehätystä. Käy joskus katsomassa vanhoja mainoksiamme Youtube-kanavallamme.

2005
Haus Rabenhorst juhlii 200. syntymäpäiväänsä. Ensimmäinen saksalainen greippituoremehuvalmistaja on kasvanut yritykseksi, joka edustaa ainutlaatuisella tavalla terveellisiä, korkealaatuisia mehuja.